.Bijenhotels in Assen  

Het bijenhotel van Cindy de Jonge
Cindy de Jonge heeft een bijenhotel, gebouwd in een afgedankte, langs de straat gevonden boekenkast. Is aangesmeerd met keileem uit de Drentse bodem. Al tijdens de bouw vlogen de bijen af en aan. Zelfs de grote holle stengels van de Berenklauw, er eigenlijk als decoratieve opvulling ingestopt doen goed dienst. Bijtjes schrapen het witte binnenste eruit en hommeltjes liggen erin te relaxen na het harde werken. Mijn kinderen kunnen er tijden voor zitten te kijken, de angst dat al wat zoemt wespen zijn is snel vervlogen, veel bijtjes hebben een hoge 'aaibaarheidsfactor'

 


 

 

 
Detail bijenhotel Cindy de Jonge
 
Het bijenhotel Kindertuin Valkenstijn

Tijdens een schoolvakantie ging een timmerman aan de slag met enthousiaste kinderen van de BSO.
Het resultaat: dit prachtige bijen/ insectenhotel. Naaste de waarde voor de natuur, o.a. voor de wilde bijen heeft dit exemplaar ook educatieve waarde. Het hotel, zijn bezoekers en het belang ervan komt elk jaar ter sprake tijdens de lessen op de Kindertuin Valkenstijn te Assen.

http://www.kindertuin-valkenstijn.nl

 
Bijenhotels geplaatst door de gemeente Assen
De gemeente Assen is goed bezig door op verschillende plaatsen in de stad bijenhotels te bouwen. Bijgeplaatste informatie bied de burger de kans meer te weten te komen over het nut én de noodzaak van een gezonde bijen populatie.
Eén van deze staat in de Gouveneurstuin, de ander bij de kinderboerderij in het Asserbos.