Bijen- en insectenhotel op de Ulebelt in Deventer http://www.ulebelt.nl
De Ulebelt wil door middel van een mix van recreatie en educatie de bewoners van haar werkgebied stimuleren een eigen bijdrage te leveren aan een meer duurzame samenleving. In een duurzame samenleving wordt voldaan aan de vraag naar rechtvaardigheid, welzijn en welvaart van alle huidige wereldburgers, zonder dat de kansen op ontwikkeling voor toekomstige generaties op deze planeet worden verkleind. Tegelijk wil De Ulebelt mensen en kinderen in een stedelijke samenleving als Deventer in nauw contact brengen met de natuur en de dierenwereld.
Recreatie, informatie, educatie en voorlichting zijn de belangrijkste middelen die wij inzetten bij het bereiken van onze doelstelling. Deze middelen worden ingezet in een educatief milieucentrum en een kinderboerderij. Met deze mix van informatie en recreatie willen wij laten zien dat het werken voor een duurzame samenleving niet vervelend of saai hoeft te zijn, maar juist leuk en interessant is.
Ons werkgebied bestaat uit de gemeente Deventer, stad en buitengebied. Wij zijn een onafhankelijke stichting en willen objectief informeren over natuur- en milieu-onderwerpen. Daarbij verdelen wij onze doelgroep in twee hoofdgroepen: het onderwijs en het algemeen publiek. Bij iedere specifieke doelgroep streven wij naar de ontwikkeling van een passende vorm waarin voorlichting en educatie wordt gegoten.
Een bijen- insectenhotel is hier een onderdeel van.
 
Het bijen- insectenhotel staat midden in een woonwijk