Het insecten/bijenhotel van Natuur- en Landschapsvereniging Gilze en Rijen
Het insectenhotel Gedeelten waar de bijen kunnen nestelen
Sinds begin 2013 is bijgaande insectenhotel gereed.
Situatie: Langereit 10 te Gilze, in een schapenwei grenzend aan een boomgaard met diverse soorten hoogstamfruitbomen. Het hotel is tevens de zuidmuur van het schuilhokje voor de schapen.
Het hotel is gemaakt van vakken die ongeveer 40 x 28 cm groot zijn. De vakken zijn gevuld met diverse materialen. Ook is er een vlinderkast in een van de vakken geplaatst.
De materialen zijn met leem gemetseld. De materalen die zijn toegepast zijn onder andere steenwol, riet, bamboe, steen, kruiken, gipsblokken en diverse houtsoorten (linde, den, wilg, plataan, conifeer) waarin gaten zijn geboord. Onder het dak bevinden zich diverse korven die zijn gevuld met boomvruchten (walnoot, kastanje, denappel, sparappel, e.d.), die bescherming in de winter kunnen bieden aan diverse insecten. Aan de onderzijde is een rand gemaakt van gestapelde oude dakpannen, waaronder kruipende insecten hun woningen kunnen inrichten. Inmiddels is de binnenkant van het hokje ook al ontdekt door de boerenzwaluw, die een begin heeft gemaakt met het metselen van een nest.

Natuur- en Landschapsvereniging Gilze en Rijen
p/a Langereit 10
5126 NG  GILZE
tel: 0161 456 358
info@natuurlijkgilzerijen.nl
www.natuurlijkgilzerijen.nl

   
Het insectenhotel Terug

 

Gedeelten waar bijen kunnen nestelen (scroll voor alle foto's) Terug
 
Gedeelten waar bijen kunnen nestelen Terug
 
Gedeelten waar bijen kunnen nestelen Terug
 
Een afdeleling voor andere kleine dieren Terug