Kinderboerderij (natuurcentrum) Gorinchem
Een bijenhotel Een torentje voor bijen Insectenhotel
Wij zij al jaren bezig met het maken insectenhotels van dit soort dingen. De kleintje hotelletjes worden verkocht aan particulieren brengt weer wat in kas om materialen aan te schaffen. Dit alles doen wij op de kinderboerderij (natuurcentrum) Gorinchem.

Het is 5 jaar geleden dat we met de met de mensen van kinderboerderij in Schoorl zijn geweest. Daar was ook een onderkomen van natuurmonumenten en daar is mijn inspiratie ontstaan.

Maar ja hoe kom je aan al je materiaal bamboe dakpannen kruiken steigerhout enzovoort. Met een oproep op de website is het allemaal een beetje gaan lopen. Het eerste exemplaar viel meteen in de pul bij zowel het bestuur als de medewerkers dus er was werk aan de winkel
Het ging pas lopen toen we een bijensymposium hadden georganiseerd van het een kwam het ander .Zo waren we met vakantie op Texel bij Ecomare en daar stond er een bij de ingang zo groot dat ik dacht dat kan ik ook. En het resultaat mag er wezen we hebben het grote hotel de naam van 4 sterren hotel gegeven. En zo zijn we steeds bezig om nieuwe creaties te bedenken en dat lukt vrij aardig. Het is al met al leuk om te doen. En ik moet ook zeggen dat we bij de gemeenten Gorinchem ook nog wel eens het e.e.a kunnen halen.

Het 4 sterrenhotel heeft veel bekijks, dat komt om dat de mensen die de kinderboerderij bezoeken er altijd langs moeten. Er is ook een informatie bord bij geplaats. Scroll of klik op de links

   
Een bijenhotel Terug
 
Een torentje voor bijen en andere insecten Terug
 
Insectenhotel Terug
 
Een kustzinnig bijenhotel Terug
 
Insectenhotel met informatiepaneel Terug