Kinderen van de "Klimrakker" te Leusden bouwen 50 bijenhuisje!Foto's © Joanne G.E. Zalar
Juf en kinderen in actie Kinderen zagen zelf Ouders doen ook mee
Een moeder van een kind van de Basisschool Klimrakker" heeft dit bijenhuisje gemaakt van bamboestengels, lege groenteblikjes en een oud schilderij-lijstje (eerste foto links) . In afwachting van de 'toekomstige bewoners' heeft ze haar tuin helemaal bezaaid met wilde (- en berm) bloemenzaden en hoop dat binnenkort een weelderige bloemenpracht genoeg bijen zullen aantrekken om het huisje volop te bevolken! Zie overzicht
Ik heb de foto ook naar de school van mijn zoontje gestuurd (De Klimrakker in Leusden http://www.klimrakker.nl) als suggestie voor de handenarbeid-klas en de meester en juffen waren er gelijk zo enthousiast over dat ze met de gehele bovenbouw aan de slag zijn gegaan, met als resultaat: 50 bijenhuisjes, speciale *bij*drage van de Klimrakkers aan het Jaar van de Bij!
Wat er voor mij helemaal uitsprong, was hoe de kinderen zelf ook zo enthousiast waren! En goed voorbereid; ze waren thuis al aan de gang gegaan om materialen te zoeken en kwamen aanzetten met allerlei potten, mandjes, blikken en zelfgemaakte kistjes en lijstjes, hun inzet was enorm positief! De moeders mochten ook meedoen.
Leusden is een prachtig groen dorp in een natuur- en bosrijk gebied en wij hopen op deze manier een handje te helpen met het behouden van onze mooie natuur. Hopelijk dragen deze bijenhuisjes bij aan vele vierkante kilometers bestuiving!
Met dank aan Kyra en Erwin van bamboe kwekerij "Randijk Bamboe" in Leusden, voor het schenken van de grote stapels bamboe
Randijk BamboeLaapeerseweg 1a3831 SB Leusden www.bamboe.nl - info@bamboe.n
 
Het bijenhuisje wordt gemaakt Terug
 
Een fase in de bouw Terug
 
Het bijenhuisje waar het mee begon Terug
 
Overzicht bijenhuisje in de tuin van Joanne Zalar in Leusden Terug
 
Juf Elisabeth in actie met de kinderen uit groep 7 van de Klimrakker in Leusden Terug
 
Bamboe stengels worden gezaagd Terug
 
De kinderen mochten zelf ook bamboestengels op maat zagen voor in hun bijenhuisjes Terug
 
Niels de vader van een van de kinderen helpt ook mee Terug
 
Ikzelf en wat andere ouders mochten ook een handje meehelpen! - Terug
 
Materiaal en halffabrikaten Terug
 
Slechts een paar voorbeelden van de vele resultaten! Terug
 
Een trotse leerling met zijn creatie Terug