Rotaryclub Ridderkerk-De Waal heeft het NME-centrum in het Reyerpark een "insectenhotel" aangeboden. De rotarians zorgen zelf voor de bouw van deze insektenverblijfplaats, die een plekje krijgt bij de al eerder aangelegde vlindertuin. In het Reyerpark is het insektenhotel door brand verloren gegaan. Het houten gebouwtje stond zaterdagavond laat in lichterlaaie. Alles wijst op brandstichting door vandalen. “Zo’n ding vliegt niet vanzelf in brand. Dit hebben een paar idioten op hun geweten” zegt Rinus Hitzert, de voorzitter van de stichting NME Ridderkerk, die zondagmorgen naast de verkoolde resten bij de vlindertuin stond.
Het insektenhotel werd nog geen jaar geleden bij het centrum voor Natuur- en Milieu Educatie (NME) gebouwd door leden van Rotaryclub Ridderkerk De Waal. Zij creëerden met houten palen en verschillende (natuurlijke) materialen nestelruimte voor allerlei insecten.
Twee determinatieborden, die speciaal voor de insektenverblijfplaats door een reclamebedrijf waren gemaakt, gingen ook door de brand verloren. Het bestuur van het NME-centrum schat de schade op ruim 3500 euro.
“Dit hebben we niet zomaar vervangen. We hebben er zelf het geld niet voor gereserveerd en we kunnen moeilijk vragen of ze ons weer zo’n mooie schenking willen doen. Ik vind dit heel triest. Degenen die dit hebben gedaan weten kennelijk niet waar wij het hier allemaal met veel vrijwilligers voor doen” aldus de NME-voorzitter.